Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@10:56:43 GMT

چرا دچار سندروم روده تحریک‌پذیر می‌شویم؟

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۳۳۸۵

چرا دچار سندروم روده تحریک‌پذیر می‌شویم؟

برخی افراد پس از خوردن غذا علائمی مانند درد، گرفتگی و اختلال حرکات روده را تجربه می‌کنند؛ عواملی مانند رژیم غذایی، استرس، کمبود خواب و تغییرات هورمونی می‌تواند علائم روده تحریک‌پذیر را تشدید کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دیواره روده متشکل از لایه غشای مخاطی و ماهیچه است که مقدار زیادی رگ‌های خونی و پایانه‌های عصبی در آن وجود دارد؛ این شبکه‌ها مستقیماً با مغز ارتباط دارد و زمانی که فرد استرس و اضطراب زیاد و یا کمبود خواب داشته باشد، مواد شیمیایی و انتقال‌دهنده‌های عصبی خاصی تولید می‌شود که فشرده شدن عضلات روده و متعاقباً بروز درد، گرفتگی و دیگر علائم را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقباض شدید یک قسمت روده باعث می‌شود مواد غذایی درون آن به راحتی حرکت نکند، در این صورت فرد به یبوست مبتلا می‌شود. از طرف دیگر حرکات بیش از حد روده که به دلیل عوامل عصبی رخ می‌دهد، می‌تواند باعث بروز اسهال شود. د ر ادامه شما را با سندروم روده تحریک‌پذیر، ارتباط آن با سیستم ایمنی بدن و عوامل خطرآفرین تشدید کننده این بیماری بیشتر آشنا می‌کنیم:

ارتباط بین سیستم ایمنی بدن و سندروم روده تحریک‌پذیر چیست؟

مبتلایان به سندروم روده تحریک‌پذیر معمولاً نسبت به بعضی مواد غذایی حساسیت بیشتری نشان می‌دهند. روده با لایه‌ای از سلول‌ها به نام "اپیتلیوم" (Epithelium) پوشانده شده است که تحت تاثیر سیستم ایمنی و عصبی قرار می‌گیرد. سیستم ایمنی بدن جریان مایعات به داخل روده و خارج شدن از آن را کنترل می‌کند. جریان مایعات در روده افراد مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر، به دلیل حرکت سریع یا کند روده نامتعادل است. برخی محققان معتقد هستند که سندروم روده تحریک‌پذیر بر مبنای عفونت باکتریایی روده است. بیماری سلیاک یکی دیگر از بیماری‌های گوارشی است که منجر به عدم تحمل گلوتن موجود در بعضی از مواد غذایی می‌شود. زمانی که این افراد گلوتن مصرف می‌کنند، روده دچار التهاب شدید می‌شود و فعالیت سیستم ایمنی بدن آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

سندروم روده تحریک‌پذیر و سروتونین

سروتونین که نوعی پیام‌رسان مواد شیمیایی مرکزی در مغز و اعصاب است، نقش موثری در ابتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر دارد. این پیام رسان برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است، مقدار زیادی از این هورمون در دستگاه گوارش وجود دارد و تنها مقدار کمی از سروتونین در مغز وجود دارد و وظیفه خود را از طریق گیرنده‌های خاص انجام می‌دهد. هنگامی که پیام‌رسان به گیرنده متصل می‌شود، انتقال اطلاعات صورت می‌گیرد. تعداد این گیرنده‌ها در بدن افراد مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر کم است. بنابراین سطح سروتونین آزاد شده افزایش پیدا می‌کند و علائمی نظیر افزایش حساسیت به درد و اختلالات حرکات روده افزایش می‌یابد.

عوامل تشدید کننده سندروم روده تحریک‌پذیر

برخی افراد پس از غذا خوردن علائمی مانند درد، گرفتگی و اختلال حرکات روده را تجربه می‌کنند. مصرف بعضی مواد غذایی مانند لبنیات، گندم، جو، الکل، قهوه، چایی، شکر، شکلات و بعضی از میوه‌ها و سبزیجات ممکن است باعث تشدید علائم سندروم روده تحریک‌پذیر شود. احتمالاً علت اصلی این اتفاق آلرژی غذایی است، اما هنوز دلیل قطعی آن مشخص نیست. استرس، اضطراب و کمبود خواب نیز ممکن است باعث وخیم‌تر شدن علائم این سندروم شود. حتی گاهی اوقات استرس و اضطراب دلیل به وجود آمدن این نوع سندروم محسوب می‌شود. همچنین ممکن است زنان در دوران قاعدگی خود به دلیل تغییرات هورمونی، علائم شدید سندروم روده تحریک‌پذیر را تجربه کنند.

کد خبر 444930

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سندروم استرس رژیم غذایی بیماری های التهابی روده سندروم روده تحریک پذیر روده بیماری های التهابی روده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سندروم روده تحریک پذیر سیستم ایمنی بدن مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، دکتر روستا با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو