Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@09:45:27 GMT

4 علت مؤثر در ابتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۹۷۵۶

4 علت مؤثر در ابتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر

پول‌نیوز -عسگر باقر زاده فوق تخصص گوارش درباره علل موثر در ایجاد سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) اظهار کرد:مطالعاتی فراوان درباره علل موثر در ایجاد این سندروم انجام شده است، اما تاکنون دانشمندان نتوانسته‌اند علتی واحد برای آن بیان کنند، ولی به طور کلی چند علل در بروز این سندروم نقش دارند که از جمله این نشانه‌ها می‌توان به علل سیستم ایمنی بیمار، علل باکتریال یا عفونی، درگیری سیستم مغزی و سیستم عصبی مرکزی (CNS) و استرس اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: علل باکتریال یا عفونی در ایجاد سندروم روده تحریک‌پذیر نسبت به علل سیستم ایمنی بیشتر اثرگذار هستند، به طوری‌که حدود ۲۵ درصد بیماران، پیش از اینکه سندروم روده تحریک پذیر در آنها تشخیص داده شود، به یبماری عفونی مبتلا بوده‌اند، بنابراین عامل عفونی در بروز سندروم روده تحریک پذیر نقشی موثر داشته است، سیستم ایمنی مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر هم اغلب به گونه‌ای است که پاسخ‌های نامناسب نسبت به تحریکات محیطی از خود نشان می‌دهد.

سندروم روده تحریک پذیر بیشتر زنان جوان را هدف قرار می‌دهد
باقر زاده افزود: سندروم روده تحریک پذیر در زنان جوان ۱۵ تا ۴۰ ساله نسبت به مردان بیشتر شایع است، از جمله علائم سندروم روده تحریک‌پذیر می‌توان به درد‌های کولیکی اشاره کرد که در قسمت‌های مختلف شکم ظاهر می‌شوند، بیش از سه ماه طول می‌کشند و با اجابت مزاج کاهش پیدا می‌کنند، این درد‌ها با استرس تحریک می‌شوند و به گونه‌ای هستند که شب‌ها بیمار را از خواب بیدار نمی‌کنند، مبتلایان به این سندروم به اسهال خونی هم دچار نمی‌شوند.

انواع سندروم روده تحریک‌پذیر
این فوق تخصص گوارش تاکید کرد: سندروم روده تحریک‌پذیر به سه شکل اسهال غالب، یبوست غالب و ترکیبی از این ۲ بروز پیدا می‌کند، برای اینکه پزشک تشخیص قطعی دهد که بیمار به سندروم روده تحریک پذیر دچار است، کولونوسکوپی، آندوسکوپی، سونوگرافی و آزمایش‌های گوناگون مانند شمارش سلول‌های خونی و بررسی مارکرهای التهابی انجام می‌شوند، اگر بیمار زیر ۴۰ سال باشد، پزشک ۶۰ سانتی‌متر انتهای روده او را با دستگاه کولونوسکوپ می‌بیند و در صورتی‌که فرد بالای ۴۰ سال باشد، پزشک همه روده او را مشاهده می‌کند، همچنین اگر بیمار علائم قسمت فوقانی دستگاه گوارش مانند سوءهاضمه را داشته باشد انجام آندوسکوپی به او پیشنهاد می‌شود، وقتی تشخیص سندروم روده تحریک‌پذیر برای پزشک قطعی می‌شود که پزشک اطمینان حاصل کند، فرد به بیماری‌های ارگانیک مانند کم‌خونی، اختلالات تیروئیدی و الکترولیتی دچار نیست.

وی تصریح کرد: مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر از نوع اسهال غالب، باید از نظر بیماری سلیاک هم بررسی شوند، افراد دچار بیماری سلیاک به پروتئین موجود در گندم (گلوتن) حساسیت نشان می‌دهند، بنابراین با مصرف غلات و نان به اسهال دچار می‌شوند، سلیاک بیماری با منشا سیستم ایمنی است.

روش‌های درمان سندروم روده تحریک‌پذیر
باقر زاده گفت: مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر با اختلال عملکرد در روده خود مواجه هستند، به عبارتی روده آنها در برابر مصرف مواد غذایی و دارو‌ها نسبت به روده سایر اشخاص حساسیتی بیشتر از خود نشان می‌دهد، برای تسکین درد‌های شکمی در افراد دچار سندروم روده تحریک‌پذیر از دارو‌های آنتی‌کولینرژیک مانند کلوفاک، کلپرمین، مبورین، دی‌سیکلومین، هیوسین کمک می‌گیریم برای رفع یبوست در مبتلایان به این سندروم هم مصرف دارو‌های ملین مانند شربت لاکتولوز، قرص بیزاکودیل و پودر‌های پسیلیوم و موسیلیوم پیشنهاد می‌شود.

این فوق تخصص گوارش اظهار کرد: مبتلایان به سندروم روده تحریک‌پذیر از نوع اسهال غالب که به اضطراب هم دچار باشند، برای کاهش علائمشان باید با نظر پزشک معالج خود از دارو‌های ضد افسردگی سه حلقه‌ای مانند آمی‌تریپتیلین، نور تریپتیلین، ایمی‌پرامین و دزیپرامین استفاده کنند، افراد دچار سندروم روده تحریک پذیر از نوع یبوست غالب که به اضطراب هم مبتلا باشند، برای کاهش علائم خود می‌توانند از دارو‌های مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) مانند فلوکستین کمک بگیرند.

وی بیان کرد: ورزش و فعالیت بدنی مناسب به تسکین علائم در مبتلایان به سندروم روده تحریک‌پذیر کمکی شایان می‌کند، همچنین از آنجایی‌که این بیماران اغلب به درگیری‌های ذهنی هم دچار هستند، مراجعه به روانپزشک و مشاور به آنها پیشنهاد می‌شود، پزشک باید به مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر اطمینان ببخشد که آنها در آینده به بیماری‌های بدخیم گوارشی مانند سرطان مبتلا نمی‌شوند، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.

باقر زاده یادآوری کرد: مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر از نوع اسهال غالب، در بیشتر موارد به قند لاکتوز موجود در شیر حساسیت نشان می‌دهند، به عبارتی روده کوچک این افراد آنزیم لاکتاز را تولید نمی‌کند، بنابراین قند لاکتوز موجود در شیر به قند‌های ساده تجزیه نمی‌شود و با مصرف شیر علائم گوارشی مانند درد شکم، دل‌پیچه و اسهال در آنها بروز پیدا می‌کنند، بنابراین مصرف شیر‌های بدون لاکتوز به این اشخاص پیشنهاد می‌شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سلامت روده پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۹۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید

آفتاب‌‌نیوز :

امروزه انسان‌ها بیش از هر زمان دیگری می‌توانند از انواع مختلف مواد غذایی بهره‌مند شوند، اما غالباً به دلیل تغذیه نامناسب به عوارض ناشی از آن مبتلا می‌شوند و به ناچار برای درمان آن به دارو‌های شیمیایی روی می‌آورند؛ دارو‌هایی که عوارض جانبی آن‌ها از جنبه‌های مثبت آن بیشتر است؛ لذا در این مواقع گیاهان دارویی به کمک ما می‌آیند و هرچند اثری درمانی آرام و کندتری دارند، اما بیش از دارو‌های ترکیبی مصنوعی قابل اعتماد هستند و بیماری را از درون تحت تأثیر قرار می‌دهند.

البته باید در نظر داشت که برای درمان برخی بیماری‌ها باید درد را درمان کرد که در این گونه مواقع باید دارو‌های شیمیایی به صورت قرص یا تزریق با نظر پزشک استفاده شود و سپس برای پیشگیری و حفظ تندرستی و درمان اساسی نارسایی‌های مزمن دستگاه‌های بدن می‌توان از گیاهان دارویی مورد نظر استفاده کرد؛ لذا نظر به اینکه گیاهان دارویی در حالت‌های مختلف (عرق گیری، عصاره گیری و جوشانده) دارای خواص یکسانی نیستند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و مؤثر از آن‌ها باید به نوع، میزان و نحوه تجویز آن توجه کرد تا بتوان بیشترین اثر را از کمترین میزان آن برد.

یونجه: گرم و خشک

ضد مرض قند، تقویت کلیه، سوزش دست، مؤثر در ترک اعتیاد (به علت داشتن ماده ساپوتین)، عطسه آور، کاهش دهنده کلسترول خون، ملین، درمان لاغری و رشد اطفال

هل: گرم

نفخ شکم، دفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا

زینیان: گرم

دفع عفونت بدن، رفع سرفه‌های شدید، ضد نفخ، ضد انگل، هضم کننده غذا، ضد سکسکه، دفع کننده سموم بدن و کمک مؤثر در ترک اعتیاد

خارخاسک: گرم

درمان سنگ کلیه و مثانه، شستشوی کلیه و مثانه و مفید برای سیاه سرفه 

خارشتر (آدور اشترو): سرد

درمان سنگ کلیه، درد بند‌های انگشتان دست و پا، دفع بلغم و سوزش ادرار

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • کسب سه مدال نقره رقابت‌های پاراشنا کشور توسط ورزشکار سندروم داون مهابادی
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟