Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
طبق نتایج یک مطالعه جدید، افزودن فیبرهای رژیمی به وعده غذایی روزانه نظیر نخودفرنگی، کلم بروکلی، شاتوت، تمشک، نارگیل و انجیر از احتمال چاقی می‌کاهد.

به گزارش خبرنگار مهر، چاقی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سلامت در دنیای کنونی است که به سرعت در حال گسترش است. چاقی با مشکلات متعدد سلامت نظیر دیابت، فشارخون بالا و اختلالات هورمونی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته محققان دانشگاه ایالتی جورجیا، مصرف فیبر رژیمی از چاقی، سندروم متابولیک و تغییرات نامطلوب در روده‌ها از طریق تحریک به رشد باکتری‌های خوب در روده پیشگیری می‌کند.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که غنی سازی رژیم غذایی موش‌ها با فیبر قابل تخمیر، از سندرم متابولیک که از طریق رژیم غذایی با چربی بالا ایجاد می‌شود پیشگیری می‌کند.

سندروم متابولیک مجموعه ای از مشکلات مرتبط با چاقی است که شامل فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دورکمر و میزان غیرعادی کلسترول یا تری گلیسیرید است؛ در صورت بروز این شرایط، ریسک ابتلا فرد به بیماری قلبی، سکته و دیابت افزایش می‌یابد.

چاقی و سندروم متابولیک با تغییر در میکروبیوم‌های روده مرتبط هستند.

این مطالعه نشان داد فیبر قابل تخمیر موجب احیاء سلامت روده شده و از موش‌ها در مقابل سندروم متابولیک ناشی از رژیم غذایی چرب از طریق بازسازی میزان میکروبیوم‌های روده، افزایش تولید سلول‌های اپیتلیال روده و بازسازی تجلی پروتئین اینترلوکین-۲۲ (IL-۲۲) که از میکوبیوم‌های روده در مقابل هجوم سلول‌های اپیتلیال پیشگیری می‌کند، حفاظت می‌نماید.

دکتر اندرو گویرتز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «افزودن فیبر قابل تخمیر به رژیم غذایی در مقابله با سندروم متابولیک بسیار موثر است.»

در همین زمینه: سویا و کلم بروکلی ریسک عوارض درمان سرطان سینه را کاهش می‌دهد عصاره کلم بروکلی درمان امیدبخش دیابت نوع دو یک ماده شیمیایی در کلم بروکلی به کنترل دیابت کمک می‌کند مصرف جوانه کلم بروکلی و کاهش وزن خواص کلم بروکلی در پیشگیری از آسم و سرطان نخودفرنگی و تقویت سیستم ایمنی بدن

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین علت چاقی در ایران

به گزارش خبرآنلاین، منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف می‌کشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت می‌کند در حالی که آناناس دارای ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک می‌کنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده می‌شود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافت‌های آسیب دیده کاربرد دارد.

فارس در خبری نوشت:وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد می‌شود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیب‌های بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمی‌شود!

این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشه‌یابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافته‌های جامعه آماری؛ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمی‌توان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بی‌شک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایش‌های تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.

رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن می‌پردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب می‌رساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.

وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسب‌ترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژه‌ای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاه‌مدت فرد را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند پس از رژیم‌های کوتاه‌مدت پرهیز کنید که آسیب‌های بسیاری را به همراه دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902312

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)