Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@13:21:51 GMT

این غذاها علائم سندروم روده تحریک پذیر را بدتر می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۷۲۷۷۴

این غذاها علائم سندروم روده تحریک پذیر را بدتر می‌کنند

در بیماری سندروم روده تحریک پذیر، غذا‌ها و نوشیدنی‌ها نقشی بسیار مهم ایفا می‌کنند. بیش از ۶۰ درصد بیمارانی که دچار IBS هستند گزارش داده اند که درست بعد از وعده غذایی علائمشان بدتر شده است.

سرویس سبک زندگی فردا: سندروم روده تحریک پذیر (IBS) یک بیماری مزمن است که روی روده تاثیر می‌گذارد. این بیماری را با شاخصه‌هایی، چون ناراحتی و درد معده و تغییر در عادات روده می‌شناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
علائم آن عبارتند از: ورم و نفخ، گرفتگی، درد، اسهال و یبوست. برای کسانی که از این مشکل رنج می‌برند، علائم بسیار زجر آور است و در موارد بسیار شدید فرد را کاملا ناتوان می‌کند. در ادامه این مطلب را به نقل از دکتر کرمانی بخوانید.

در بیماری سندروم روده تحریک پذیر، غذا‌ها و نوشیدنی‌ها نقشی بسیار مهم ایفا می‌کنند. بیش از ۶۰ درصد بیمارانی که دچار IBS هستند گزارش داده اند که درست بعد از وعده غذایی علائمشان بدتر شده است. تحریک کننده‌های خوراکی بسیار شایع هستند به طوری که ۸۴ درصد بیمارانی که عوامل تحریک کننده خود را گزارش دادند، حداقل به یک غذا اشاره کرده بودند.

از مگان روسی متخصص تغذیه و سلامت روده خواستیم برخی از غذاهایی که به عنوان تحریک کننده سندروم روده تحریک پذیر شناخته می‌شوند به ما معرفی کند. غذاهایی که در ادامه خواهد آمد شایع‌ترین موارد خوراکی است که روی این بیماری تاثیر می‌گذارند. با اینکه ممکن است این غذا‌ها روی همه بیماران سندروم روده تحریک پذیر تاثیر نگذارد، اما توصیه می‌کنیم در صورت مشاهده علائم از سمت هر کدام از آن‌ها خیلی سریع محدودش کنید.

۱. غذاهای سرشار از FODMAP

FODMAP در واقع یک کلمه اختصاری است و به جای الیگوساکارید‌ها تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکارید‌ها و پلی ال استفاده می‌شود. این‌ها انواع مختلف کربوهیدرات و قند هستند که در روده هضم نمی‌شوند و یا به خوبی جذب نمی‌شوند. غذاهای سرشار از FODMAP عبارتند از: سیر، پیاز، آرد، شیر، بستنی، قارچ، زردآلو، گلابی و لوبیا. البته این‌ها تن‌ها تعدادی از این غذا‌ها بودند. تحقیقات نشان داده برنامه غذایی که این نوع غذا‌ها در آن محدود شود می‌تواند تاثیرات مثبت زیادی روی کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر داشته باشد.

از آنجا که محدود کردن و حذف بعضی غذا‌ها از برنامه غذایی بسیار دشوار است باید بگوییم این محدودیت برای مدت زمانی محدود اعمال می‌شود نه برای همیشه. این نوع برنامه غذایی شامل سه مرحله است:

۱ - حذف تمام غذاهای FODMAP از برنامه غذایی به مدت ۶ تا ۸ هفته.

۲ - به مرور این غذا‌ها را تا سطحی که می‌توانید آن‌ها را تحمل کنید به برنامه بازگردانید.

۳ - برای تثبیت برنامه غذاهایی که بیشترین تاثیر منفی دارند را با آزمون و خطا شناسایی می‌کنند تا محدود شوند.

این نکته مهم را نیز باید بگویم که چنین برنامه‌ای تن‌ها باید زیر نظر پزشک متخصصتان انجام بگیرد.

۲. غذاهای پرچرب

غذاهای پرچرب نشان داده اند که می‌توانند علائم بیماری سندروم روده تحریک پذیر را افزایش دهند. در واقع تحقیقات نشان داده آنهایی که از سندروم روده تحریک پذیر رنج می‌برند در مقایسه با افراد سالم نسبت به غذاهای چرب روده‌ای حساس‌تر هستند. غذاهای پرچرب در این افراد باعث تغییر تحرک روده می‌شود و روی ترشح هورمون روده تاثیر می‌گذارد که این نیز بعد‌ها می‌تواند روی تحرک روده تاثیر بگذارد.

تحریک کننده‌های شایع پر چرب عبارتند از: گوشت‌های سرخ شده، چیپس، سوسیس، پیتزا، پای و سس‌های خامه ای. با این حال لازم نیست که یک برنامه غذایی سرشار از چربی را دنبال کنید. روی چربی‌های غیر اشباع و چربی‌های دارای حلقه‌های اشباع نشده تمرکز کنید مانند روغن زیتون، آجیل ها، دانه‌ها و ماهی‌های پرچرب.

۳. کافئین

تحقیقات متعددی تا به حال سندروم روده تحریک پذیر را با کافئین مرتبط کرده اند. کافئین می‌تواند تحرک روده را افزایش دهد و همچنین می‌تواند هورمون‌های استرس مانند کورتیزول را افزایش دهد که منجر به افزایش فعالیت ارتباط بین مغز و روده می‌شود. به خاطر داشته باشید کافئین فقط در قهوه و چای پیدا نمی‌شود بلکه در بسیاری از نوشابه‌های و نوشیدنی‌های انرژی زا نیز موجود است.

۴. غذاهای تند

بار‌ها و بار‌ها گزارش شده غذاهای تند و دارای ادویه باعث بروز علائمی شبیه به سندروم روده تحریک پذیر شده اند. ترکیب فعال موجود در فلفل به نام کپسایسین می‌تواند در برخی افراد باعث افزایش تحرک روده و دردهای شکمی شود.
دیگر ترکیباتی که معمولا در غذاهای دارای ادویه یافت می‌شود عبارتند از: سیر و پیاز که هر دو با بدتر شدن علائم سندروم روده تحریک پذیر در ارتباط هستند. تغییرات غذایی می‌توانند علائم این بیماری را تا حدود زیادی کاهش دهند. بیشتر مواقع همین تغییرات کوچک کافی است.
از آنجا که تحریک کننده‌های غذایی بین افراد متفاوت است، بهترین راه نظارت بر این روند، نوشتن چیزی است که در طول روز می‌خورید. به خاطر داشته باشید لیست بالا قطعی نیست و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، باید به یک متخصص مراجعه کنید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۷۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذای پزشکی تولید شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اصغر خسروشاهی اصل در توضیح طرح پژوهشی خود با عنوان «تهیه و تعیین ویژگی امول ژل‌های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی» گفت: موضوع تحقیق یکی از نیازهای جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

خسروشاهی افزود: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر حوزه سلامت بیان کرد: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سوء تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذاهای پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

این دانش آموخته دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه Reading انگلستان در ادامه به تعریف غذاهای پزشکی پرداخت و گفت: غذاهای پزشکی، نسل جدیدی از غذاها هستند که با غذاهای متداول و نیز غذاهای فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذاها کمک به درمان بیماران است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذاهای پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غذای پزشکی تولید شد
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • کسب سه مدال نقره رقابت‌های پاراشنا کشور توسط ورزشکار سندروم داون مهابادی
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • حذف گوشت از بیشتر غذاهای میزبان در المپیک پاریس!